万柳公园会所-北京别处空间建筑设计事务所
-BCKJ Architects

万柳公园会所


本工程位于公共绿地公园之中,由网球中心,餐厅和接待中心三部分组成,项目要求在环境中低调、安静有品质。


设计以庭院化的组合方式及下沉式开放网球场的手法使建筑最大程度地伸展,匍匐在绿化之中,达到与环境的充分融合和互相借鉴。


三组功能有各自的流线及出入口,使用互不干扰。


网球场为半地下设计,利用地形,球可以自动回到场地,避免修建围栏造成的景观缺憾。其屋顶可以电动开合,给运动者接触自然的感受。


Wanliu Park Villa


The project is located in a public green park. It consists of a tennis center, a restaurant and a reception center. The client requires a low-key, quiet building in the environment.

 

Combined with several courtyards and a sunken open tennis court, the building extends to the environment and immerses in greenery.

 

The three groups of functions have their own circulations, and they do not interfere with each other.

 

Avoiding to build the fence, the tennis court is semi-underground, the balls can automatically return to the court according to the terrain. The roof can be opened electrically, giving athletes a feeling of contact with nature.

项目信息

建设地点:北京海淀区

用地面积: 19978.13㎡

建筑面积:6356.6㎡

设计时间:2004

委托单位:北京海淀科技园建设股份有限公司

建筑设计:东梅 

结构设计:王文宇

机电设计:高润霞 孙学峰

Project Facts

Location:Haidian District, Beijing

Land Area:19,978.13 ㎡

Building Area:6,356.6 ㎡

Designed:2004

Client:Beijing Haidian Science and Technology Park Construction Co., Ltd

Architect:Dong Mei

Structural:Wang Wenyu

MEP Engineering:Gao Runxia, Sun Xuefeng

视频
Video