青龙谷书吧-北京别处空间建筑设计事务所
-BCKJ Architects

青龙谷书吧


用地在一个阴坡上,建筑呈简单的一字型布局。通过对现场树木进行避让,使书吧与南侧山体形成内向庭院。


天窗的设置,让建筑在冬季获得更多的热量,而可以全面开启的侧窗则将风景引入室内。


室外多个场地的设置,扩展了室内活动的范围,屋顶也成为活动场所之一。


室内以模块化的家具进行空间分隔,根据使用场景的不同,可以进行灵活布置。


连续扶手的设置,为残疾人提供帮助。

Bookstore in the Forest


The site is on a shady slope, and the building has a simple line layout. By avoiding the trees on site, the bookstore and the mountain on the south side form an inward courtyard.

 

The skylight window allows the building to gain more heat in winter, while the side windows, which can be fully opened, introduce the landscape into the interior.

 

The multiple outdoor places have expanded the scope of indoor activities, including the roof platform.

 

The interior space is divided by modular furniture, which can be flexibly arranged according to different scenes.

 

The continuous handrails help disabled people.

项目信息

建设地点:北京延庆区

用地面积:350 ㎡

建筑面积:212 ㎡

设计时间:2016年

竣工时间:2018年.

委托方: 北京八达岭林场

建筑设计:东梅 繆辰 

结构设计:李硕

机电设计:张晨辉 尹乙飞

摄影师:东梅

Project Facts

Location:Yanqing District, Beijing

Land Area: 350 ㎡

Building Area:212 ㎡

Designed:2016

Completed:2018

Client:Beijing Badaling Forest Farm

Architect:Dong Mei, Miao Chen

Structural:Li Shuo

MEP Engineering:Zhang Chenhui, Yin Yifei

Photograph: Dong Mei

视频
Video